woensdag 23 april 2008

Samenwerken 2.0 in een shared business model

Bij samenwerken en collaboration denken we vaak aan groepen mensen die binnen de kaders van een organisatie aan de slag gaan. Of aan projectmedewerkers in een project over organisatiegrenzen heen.

Maar samenwerken kan natuurlijk ook als organisaties in shared business modellen. Je investeert samen en je verdient samen als het goed gaat. Ieder brengt in waar die goed in is en je realiseert iets wat je niet alleen had kunnen realiseren. Het gaat hier dus niet om de gezamenlijke shared service centres, want die kennen we ondertussen allemaal wel.

Het gaat hier echt om zogenaamde neue combinatione. Gedurfde samenwerken, waar nog niet direct een juridische structuur voor is, maar die middels het transformerende karakter van webtechnologie in staat zijn om samen iets nieuws neer te zetten.

Wie weet hier leuke voorbeelden van te noemen en/of te bedenken?

Frank Watching heeft een interessant artikel over web 2.0 businessmodellen. Dat sluit hier aardig bij aan.

Ik zie je comment met interesse tegemoet.

1 opmerking:

ld zei

Op dit moment ben ik op Curacao aan het samenwerken met een overheidsinstelling wat landbouw wil promoten, buro procesmanagement onderwijsvernieuwing, een instituut dat innoverende ideeen in de landbouw ontwikkeld, enkele scholen die willen participeren met hun probleemjongeren in mijn project (mijn project heeft bananenplantage waar ik mensen arbeidsgewenning etc. wil bieden), en de gevangenis wat wil participeren in het project. Maar niets is nog daadwerkelijk draaiende. Eigenlijk vind ik het dan moeilijk om hier webtechnologien bij toe te passen, zelfs al zouden er al wel samenwerkingen zijn. Maar misschien is dat mijn blinde vlek en kan iemand die voor mij zichtbaar maken?